Ziua Mondială a Sanatatii
7 Aprilie 2017

Ziua Mondială a Sănătății se celebrează în fiecare an în data de 7 aprilie, pentru a marca întemeierea Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) în anul 1948 și reprezintă o oportunitate pentru locuitorii din orice comunitate să se implice în activități care pot duce la o stare de sănătate mai bună.

Tema anului 2017 este
DEPRESIA

Depresia afectează oameni de toate vârstele, din toate categoriile socio-profesionale , în toate țările. Aceasta provoacă suferință mentală și afectează capacitatea oamenilor de a efectua chiar și cele mai simple sarcini de zi cu zi, uneori cu consecinţe devastatoare asupra relațiilor cu familia și prietenii și capacitatea de a-și câștiga existența.

În cel mai rau caz, depresia poate duce la sinucidere. Astăzi depresia este a doua cauza de deces in randul tinerilor in varsta de 15-29 de ani.

Cu toate acestea, depresia pot fi prevenită și tratată. O mai buna intelegere a ceea ce este depresia și modul în care poate fi prevenită și tratată, va ajuta la reducerea stigmatului asociat cu această boală, și să îndrume cît mai multe persoane bolnave spre ajutor de specialitate.


Mai multe informatii de pe site-ul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii


...inapoi la materiale

© Copyright 2001 - Directia de Sanatate Publica Judeteana Olt